خانه اندروید

800 ساعت آموزش اختصاصی

بیش از 30 هزار دانشجو

آموزش های پروژه محور

مطالب پیشنهادی حتما مشاهده کنید :

قوانین ساخت اپلیکیشن

قوانین ساخت اپلیکیشن

قوانین ساخت اپلیکیشن

قوانین کارآمد برای ساخت اپلیکیشن

قوانین ساخت اپلیکیشن

دوستان سلام امروز در خدمت شما هستیم با قوانین خیلی عالی که باعث میشه اپلیکیشن خیلی خوبی رو پیاده سازی کنید. از این رو در قالب چندین نکته و قوانین در خدمت شما هستیم.امیدوارم خواندن این مقاله کمکی باشه برای پیاده سازی هر چه بهتر یک اپلیکیشن که زندگی شما رو تغییر میده از جمله استارت اپ های که با یک اپ تونستن به موفقیت خیلی چشم گیری برسن!

قانون اول : سنتی پیش رفتن سپس مکانیزه

از جمله کاربرانی نباشیم که بدون فکرکردن اندروید استودیو رو باز کنیم و شروع کنیم به کد نویسی لازم هست در این مسیر اول پیاده سازی خودمون رو به سبک سنتی روی برگه یا کاغذی بنویسیم و کمی راجب کاری که می خواهیم انجام بدیم فکر کنیم و مشکلاتی که ممکنه در این مسیر به وجود بیاد رو حل کنیم.سنتی پیش رفتن باعث میشه موارد جدید رو دریابیم که اصلا شاید به فکرمون هم نمی رسید.مورد بعدی اینکه سعی کنیم تمامی موارد لازم رو همون اول کار پیاده سازی کنیم چرا که برخی از کاربران مایل نیستن مجددن اپلیکیشن رو اپدیت کنند. پس پیش از این مشکلات حتما فکر کنید.

قانون دوم :با چه زبانی پیاده سازی کنیم؟

جواب واقعا ساده ست سعی کنید همیشه از بروزترین زبان ممکن استفاده کنید و با زبان های قدیمی خدافظی کنید.پیشنهاد میشه از زبان برنامه نویسی کاتلین استفاده کنید.

قانون سوم :استفاده از معماری نرم افزار

معماری باعث میشه اپلیکیشن خودمون رو کاملا استاندارد پیاده سازی کنیم و توسعه و اپدیت هایی که ممکنه در این مسیر ارایه بدیم برامون ساده تر و در عین حال می توانیم توسعه اپ رو به شخص دیگه هم واگذار کنیم.پیشنهاد میشه در حال حاضر که جدیدترین معماری نرم افزار mvvm هست که پیشنهاد میشه حتما استفاده کنید.

قانون چهارم :اپلیکیشن ساده در عین حال خیلی کاربردی-اپ فروشگاهی و خدماتی

کاربران مایل نیستن راه طولانی رو طی کنند تا یک سفارش رو ثبت کنند سعی کنید در پیاده سازی به نحوی باشه که کاربر خیلی ساده بتواند سفارش خود را ثبت کند.

قانون پنجم :پیاده سازی بر بستر فرگمنت نه اکتیویتی

سعی کنید اپلیکیشن خودتون رو با فرگمنت پیاده سازی کنید و از اکتیویتی استفاده نکنید قانون استانداردی که خیلی از اپلیکیشن ها مثل دیوار و… به این سبک ساخته شده اند.

قانون ششم : پیاده سازی Responsive

اکثر اپلیکیشن ها فقط برای گوشی ساخته شده اند و شاید شخصی دیگه روی تبلت نصب کنه و خوب هر کدام از این ها صفحه نمایش متفاوت دارند و بهتره در این مسیر اپلیکیشن خودمون رو به صورتی پیاده سازی کنیم که روی تبلت و گوشی واکنش نشون بده.

قانون هفتم : پیش از انتشار بهتره آزمایش کنید.

اکثر ما برنامه نویس ها زمانی که یک اپلیکیشن رو پیاده سازی می کنیم ممکنه اپلیکیشن بدون مشکل باشه و از نگاه ما قابل انتشار باشه اما خود ما توسعه دهنده هستیم  وممکنه مسیری رو که کاربر طی می کنه با ما متفاوت باشه و این رو سعی کنید قبل از انتشار نهایی حتما باگ هایی که ممکنه اپ داشته باشه رو برطرف کنیم کاربران احساس خوبی ندارند نسبت به اپلیکیشن هایی که دچار crash میشن.

قانون هشتم : push یا notification 

حتما سعی کنیم برای اپلیکیشن خودمون پوش پیاده سازی کنیم اکثر کاربران با توجه به مشغله ذهنی که در جامعه فعلی دارن پس از نصب ممکنه دیگه اپلیکیشن شما رو باز نکنند و این به ضرر ما ممکنه تموم بشه که بهتره هر دو هفته یا یک ماه پوش نوتیفیکیشن در این خصوص بفرستیم.دقت بفرمایین استفاده بیش از حد از پوش موجب غیر فعال سازی یا حذف نرم افزار میشه.

قانون نه : پیاده سازی یک وبسایت

حتما سعی کنیم برای معرفی اپلیکیشن خودمون یک وبسایت رو داشته باشیم که کاملا اپلیکیشن خودمون رو معرفی کنیم و توضیحات راجب عملکرد و کارهایی که اپلیکیشن انجام میده داشته باشیم.

قانون دهم : سرعت سرور

بهتره از هاستی استفاده کنیم که هم پشتیبانی خوبی داشته باشه و در نهایت سرعت و ping خوبی داشته باشه.

قانون یازدهم : فونت مناسب

حتما سعی کنید در اپلیکیشن خودتون از فونت استفاده کنید . زیرا باعث میشه اپلیکیشن قشنگ تر و خوانا تر باشه

قانون دوازدهم : رنگ ها

حتما سعی کنید از دو یا سه رنگ برای پیاده سازی اپلیکیشن استفاده کنید و از رنگارنگ کردن اپلیکیشن بپرهیزد.هم چنین از تجربه دوستان و افراد استفاده کنید.

قانون سیزده : progress bar

سعی کنید از یک progress bar با یک رنگ استفاده کنید و چندین  progress bar  برای لود دیتا استفاده نکنید.

قانون چهاردهم : استفاده از دکمه back

متاسفانه خیلی از کاربران فراموش می کنند که دکمه بازگشت رو پیاده سازی کنند چرا که فکر می کنند گوشی کاربر دارای دکمه بازگشت هست ممکنه ما کاربرانی داشته باشیم که دیوایس های آن ها اصلا دکمه back شون غیر فعال یا شکسته باشه که طبق تجربه پیشنهاد میشه در هرجایی که intent یا stack انجام میدن حتما دکمه بکد رو قرار بدین برای فرگمنت یا اکتیویتی مورد نظر

قانون پانزدهم : جستجو دقیق

یکی از مهم ترین قسمت از اپلیکیشن قسمت جستجو هست که حتما سعی کنید به نحو احسن این بخش رو پیاده سازی کنید زیرا کاربران دوست دارند بیشتر جستجو کنند تا اینکه مثلا کل محصولات رو مشاهده کنند و در نهایت برای قسمت جستجو سعی کنید دیتا جمع کنید ممکن هست شما یک فروشگاه داشته باشین که لازم هست جستجو کاربران رو داشته باشین و مواردی که ناموجود هست رو در جایی یادداشت و  سپس محصولات را موجود کنید. 

قانون شانزدهم : اپلیکیشن کم حجم 

50 درصد از کاربران مایل نیستن اپلیکیشن های که حجم بسیار بالایی دارند رو دانلود کنند ممکن دلیلش بخاطر حجم نت باشه یا فضای کافی نداشتن به هرحال لازم هست در این مسیر فشرده سازی هایی انجام بدیم تا اپلیکیشن مون از نظر سورس کد و تصاویر …بهینه تر شود.پیشنهاد میشه در این خصوص آموزشی که جدیدا در کانال تلگرامی خانه اندروید منتشر شده رو مشاهده کنید.

قانون هفدهم : حضوری و دیدن مشکلات از نزدیک

حتما اگر اپلیکیشن رو پیادهسازی می کنیم که خدماتی هست بهتره در محل حضور داشته باشیم و مشکلاتی که ممکنه پس از نصب به وجود بیاد رو از نزدیک ببنیم و یاد داشت برداری کنیم .

قانون هجدهم : اعتماد سازی 

کاربران به اپلیکیشن های بی نام و نشان اعتماد نمی کنند به همین خاطر قسمت درباره ما و ارتباط با ما را پیاده سازی کنید.

قانون نوزدهم : تمامی نیرو خودمون رو برای توسعه اپ بزاریم

اپلیکیشن بی کیفیت رو نسازیم زیرا می تواند نا امیدی ما رو چندان برابر و هم چنین اعتماد به خودمون و اعتماد به نفس خودمون رو از دست بدیم حتما سعی کنید اپلیکیشن کارآمدی رو پیاده سازی کنید شاید روزی همین اپلیکیشن نمونه کار قوی برای ما باشه برای موفقیت.

قانون بیستم : Request های بی مورد رو حذف کنیم.

یکی از مشکلاتی که اکثر توسعه دهندگان دارند ارسال چندین درخواست همزمان به سمت سرور هست با توجه به اینکه اغلب اپ ها بکندشون php هست و به صورت سیشن محور کار می کنه لذا لازم هست حتما در یک درخواست تمامی درخواست ها رو ارسال و response رو دریافت کنیم. تا هم سرعت و عملکرد بهتری رو هم شاهد باشیم.

این قسمت به مورد تکمیل تر می شود و خوشحال میشیم نظرات شما دوستان و تجربیات خودتون رو در دیدگاه ها به اشتراک بزارین با تشکر.

درباره نویسنده

جواد محمدی هستم بنیان‌گذار سایت خانه اندروید در خدمتون هستیم با آموزش و مفاهیم برنامه نویسی اندروید-نزدیک به 10 سال هست در حوزه برنامه نویسی فعالیت می کنم. مسلط به kotlin,java,flutter,php هستم . در خانه اندروید دانستی های خودم را در اختیار تمامی علاقمندان به برنامه نویسی قرار میدم.تشکر از اینکه خانه اندرورید رو دنبال می کنید.

قبل از ارسال دیدگاه

  • قبل از ارسال دیدگاه: لطفا دیدگاه خودتون رو فقط در مورد این مطلب بنویسید.سپاسگزارم.

    دیدگاه های طولانی نادیده گرفته می شوند لذا دیدگاه خودتان را در دو خط خلاصه کنید.

    دیدگاه های که شامل توهین یا متن توهین آمیز اصلا تایید نمی شود.

    به دیدگاه های بی نام و نشان که ایمیل فیک و نام فیک وارد می کنند پاسخ داده نمی شود

11 دیدگاه

  1. عرفان گفت:

    سلام و تشکر خیلی عالی

  2. پیام گفت:

    با سلام ، مجدد بنده آموزش آپدیت اپلیکیشن اندروید https://homeandroid.ir/message-update رو از سایت شما خریدم . لطفا آموزش آپدیت مستقیم اپلیکیشین رو هم برایبنده بفرستید با تشکر

  3. پیام گفت:

    با سلام ، من میخواستم آموزش آپدیت اپلیکیشن اندروید https://homeandroid.ir/message-update رو از سایت شما بخرم. آیا به غیر از این آموزش ، آموزش آپدیت مستقیم اپلیکیشین رو هم برای ما میفرستید؟

  4. azad گفت:

    سلام متاسفانه امکان دانلود بعد از خرید وجود نداره و با کلیک بر روی لینک ارسالی با این خطا مواجه میشم
    The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
    لطفا پیگیری کنید.

  5. مهندس مجید آرمانی گفت:

    سلام و تشکر از آقای محمدی عزیز بابت راهنمایی

  6. ایوب گفت:

    سلام . من دنبال یه اپلیکیشن که بشه اسامی اجداد پدری ومادری وفرزندان و نوه ها و…را بهمره عکس و بوگرافی ونسبت هایشان به همدیگر هستم مثلا اگر اسم وفامیل را وارد کنم فرزندان و اطلاعات را بشه مشاهده نمود

    • سلام مجدد
      با دوره های آموزشی می توانید چنین مورد رو خودتون با سلیقه خودتون پیاده سازی کنید و این موضوع بسیار ساده ست
      در دیدگاه قبلی آموزش صفر تاصد معرفی شد.
      با احترام.